Elke woensdag t/m 20 december

Start Qi gong lessen

Bruno Houben

In week 45 gaat er eer een nieuw lesblok van 9 lessen start waar je aan deel kunt nemen.
De lessen starten op maandagavond van 19.15 – 20.15 in Heinkenszand, woensdagochtend van 8.30 – 9.30 u in Koudekerke, of op woensdagavond van 20.30 -21.30 u in Koudekerke.
De lessen starten wanneer er voldoende deelnemers zijn, voor Koudekerke is het minimum 4 deelnemers ( max. 6 deelnemers).

Qi Gong bestaat uit eenvoudige oefeningen die met rustige bewegingen en met volle aandacht, vloeiend op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. De oefeningen hebben een positieve uitwerking op het lichaam en op de geest. Je voelt je fitter en helderder, kalmer van geest. De oefeningen kun je tot op hoge leeftijd doen, ze kunnen staand of zittend uitgevoerd worden. In China worden deze oefeningen tevens gebruikt om chronische klachten te verminderen, zoals diabetes, fibromyalgie, arthritis, ziekte van Parkinson.

In het nieuwe lesblok gaan we Dubbele Negen Qi gong serie beoefenen. Deze serie bestaat uit negen oefeningen om de qi op te wekken, te spreiden en te laten stromen. De serie is er op gericht op de Hemel ( yang), Mens en de Aarde ( yin) met elkaar te verbinden. Daarvoor is er aandacht voor de drie schatten of energie niveau’s: jing (aarde), chi (mens), shen (hemel).

Als je belangstelling hebt om dit lesblok mee te doen, kun je het me laten weten.
Ik laat je graag kennismaken met deze heerlijke serie oefeningen.
Wil je een les meedoen? Meld je aan bij Marjolein Houben, mhouben@zeelandnet.nl of 0628625349

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 15 nov t/m 20 dec:
    • Woensdag 20:30 - 23:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.