Dagelijks t/m 22 december

KOPP/KVO cursus - Jongeren

KOPP/KVO-cursus
Voor jongeren van ouders met psychische problemen

Cursus in het najaar van 2017 (Terneuzen): voor jongeren van 12 tot 16 jaar

Komend najaar start Indigo Preventie met een jongerengroep in Terneuzen. De groep is bedoeld voor jongeren van ouders met psychische problemen of een verslaving. Tijdens deze cursus leren de jongeren te praten over de problemen thuis. De cursus is gratis en start als er voldoende deelnemers zijn. Meer informatie en aanmelden kan bij Indigo Preventie via telefoon 0113 24 60 60 of het mailadres: preventie@indigozeeland.nl.

JONGERENGROEP
De jongerengroep is bedoeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar. De jongeren praten vooral met elkaar over thuis. Er wordt ingegaan op vragen als: “Kan ik het later zelf ook krijgen?” en “Hoe vertel ik het aan anderen?”. Ze krijgen informatie, maken samen opdrachten en doen andere ontspannende activiteiten. De begeleider komt vooraf één keer thuis om kennis te maken met de jongere en de ouders. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Voor de ouders is er een ouderavond en een eindgesprek.

KOPP/KVO
De jongerengroep van Indigo Preventie behoort tot de KOPP/KVO-activiteiten. Dit zijn activiteiten voor kinderen van ouders met psychische problemen en kinderen van verslaafde ouders. Het hebben van een ouder met dergelijke problemen kan voor een kind erg moeilijk zijn, ongeacht of dat kind nog heel jong of al lang volwassen is. Soms zijn er veel spanningen in een gezin, of wordt er nooit over de problemen gepraat. Door middel van de KOPP/KVO-activiteiten stimuleert Indigo Preventie dat KOPP/KVO-kinderen wél over hun situatie praten. Op die manier kan voorkomen worden dat ze (later) zelf problemen krijgen.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 16 okt t/m 22 dec:
  • Maandag 15:30 - 18:30
  • Dinsdag 15:30 - 18:30
  • Woensdag 15:30 - 18:30
  • Donderdag 15:30 - 18:30
  • Vrijdag 15:30 - 18:30
  • Vandaag geopend
  • Zondag 15:30 - 18:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.