ZeelandNet

Over ZeelandNet

Zeelandnet opnieuw beste telecom website van Nederland

Geplaatst op 2 december 2014

 

Zeelandnet beste en populairste telecomsite

ZeelandNet is voor het vierde jaar op rij in de prijzen gevallen bij de verkiezing van de Website van het Jaar en mag zich een jaar lang de beste EN populairste telecomwebsite van Nederland noemen. DELTA heeft de prijs voor beste energiewebsite in de wacht gesleept.

De ´Website van het Jaar´ is de publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Het publiek beoordeelde dit jaar uit 23 categorieën zijn favoriet op inhoud, navigatie, design en kon aangeven in welke mate zij de site zou aanbevelen aan anderen. Per categorie zijn er twee awards: Beste Website en Populairste Website. Zie www.websitevanhetjaar.nl.

DELTA / ZeelandNet breidt pilot WifiSpots uit in Zeeland

Geplaatst op 21 oktober 2014

DELTA zet maandag 20 oktober een nieuwe stap in het uitrollen van Wifispots. Afgelopen zomer startte de energie- en MultiMedia aanbieder met het beschikbaar stellen van WifiSpots in Vlissingen.

Naar aanleiding van deze proef heeft DELTA besloten de pilot stapsgewijs verder uit te breiden in Zeeland. De komende dagen ontvangen internetklanten van DELTA in Zeeuws Vlaanderen meer informatie over deelname aan WifiSpots.

WifiSpots netwerk
Alle Wifi-modems van internetklanten van DELTA vormen samen het Zeeuwse WifiSpots netwerk. Hiermee worden klanten zelf gastheer of gastvrouw van een WifiSpot. Andere internetklanten van DELTA kunnen hier gebruik van maken.

WifiSpots in heel Zeeland
In Vlissingen kunnen internetklanten van DELTA al sinds afgelopen zomer gebruik maken van WifiSpots. Op 21 november start de uitrol naar de rest van de internetklanten van DELTA. Klanten ontvangen ruim van te voren informatie. Zo hebben klanten voldoende tijd om aanvullende informatie te...

Veelgestelde vragen gestolen gegevens

Geplaatst op 13 oktober 2014

Wat is er aan de hand?
Op 13 oktober 2014 heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (Rijksoverheid) een lijst van ongeveer 1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen bekendgemaakt. Deze e-mailadressen zijn in combinatie met een wachtwoord illegaal verkregen via kwetsbare websites, bijvoorbeeld slecht beveiligde webwinkels. In deze lijst komen 14.417 ZeelandNet e-mailadressen voor.

Welke gegevens zijn gestolen?
Het is niet precies bekend welke gegevens allemaal in de lijst voorkomen. Het gaat veelal in ieder geval om een e-mailadres in combinatie met een wachtwoord. Dit  wachtwoord is niet noodzakelijk het wachtwoord van het e-mailaccount. Het is bijvoorbeeld een wachtwoord dat is gekozen bij het creëren van een account om een aankoop te doen in een webwinkel.

Is bekend om welke klanten  van ZeelandNet het gaat?
Ja, wij weten welke e-mailadressen in de lijst voorkomen. Deze klanten hebben wij via dit emailadres reeds op de hoogte gesteld en aangegeven hoe zij hier het beste...

Kwetsbaarheid Cisco modems niet van toepassing voor klanten ZeelandNet

Geplaatst op 17 juli 2014

Cisco EPC 3212

Vandaag werd via verschillende media gepubliceerd dat er kwetsbaarheden in modems van Cisco zouden zijn. Deze kwetsbaarheden zouden het hacken van het modem gemakkelijk maken.


Klanten van ZeelandNet maken gebruik van twee typen modems (EPC 3212 VoIP Cable en 3925 8x4 DOCSIS 3.0) die op de lijst van kwetsbare modems staan. Om er zeker van te zijn dat klanten van DELTA/ZeelandNet veilig kunnen internetten, hebben we onze leverancier gevraagd na te gaan of de firmware-updates die we reeds hebben uitgevoerd de genoemde kwetsbaarheden uitsluiten.


Onze leverancier heeft bevestigd dat DELTA/ZeelandNet de juiste updates op tijd heeft uitgevoerd en de kwetsbaarheden, zoals vandaag via verschillende media werden gemeld, niet van toepassing zijn voor klanten van DELTA/ZeelandNet.