ZeelandNet

De nieuwe webmail

ZeelandNet Webmail is vernieuwd!

We hebben de webmail eens flink onder handen genomen zodat u veilig, betrouwbaar en vooral ook met veel gemak uw e-mail kunt lezen en versturen.

Alles overzichtelijk bij elkaar

Een nieuwe 'release' van onze softwareleverancier, en uw continue feedback waren voor ons de reden om de webmail van de grond af opnieuw op te bouwen. Compleet herschreven code maakt de webmail stabieler en veiliger. Het design is naar ons idee nu nóg overzichterlijker. Wat vindt u? Vertel ons uw mening!

'Slanker' design

Buttons staan links

De buttons hebben we simpel en wit gemaakt, om ze voor iedereen begrijpelijk te maken. Ook hebben we ze naar links verplaatst, zodat alle belangrijke elementen makkelijk bij elkaar zitten. U zult merken dat deze indeling een stuk intuïtiever aanvoelt.

"Extra"

Nieuw is de knop "Extra". Deze knop is een snelwijzer naar andere onderdelen en functies van de webmail, zoals bijvoorbeeld instellingen aanpassen of berichten als gelezen markeren.

Sorteren

Helemaal rechtsboven de berichtenlijst vind u de optie "Sorteer op". Hiermee kunt u de berichten naar eigen voorkeur ordenen. Handig om bijvoorbeeld te ontdekken wat de grootste berichten zijn, als u uw mailbox wilt opruimen.
Meer met minder

Door knoppen te combineren en marges in te korten hebben we de nieuwe interface maar liefst 15% slanker dan de vorige kunnen maken! Zo heeft u meer plek om te doen waar u voor kwam: e-mail lezen en schrijven.

Even snel kieken

U kunt met de vinkboxje "Voorbeeldvenster" linksboven heel makkelijk het voorbeeldvenster aan- en uitzetten. Handig als u even snel wilt scannen of een bericht interessant genoeg is om te openenen, zonder dat u u daarbij het venster hoeft te herladen.

Stabieler en nog veiliger

De groene balk biedt zekerheid

Hoewel we al enig tijd door het beveiligingsbedrijf Thawte gecertificeerd zijn, vinden het we toch leuk om nog eens te vermelden dat we een groene adresbalk hebben. Deze adresbalk geeft aan dat de verbinding tussen u en ZeelandNet versleuteld is. Een beveiligde verbinding maakt het voor hackers vrijwel onmogelijk om uw gegevens te achterhalen.

Nieuwe stabiele software

De Zeelandnet webmail is gebaseerd op het (open-source) e-mailsysteem "Roundcube". Met de laatste release van dit programma zullen vele bugs en onvolkomendheden in de webmail opgelost zijn. Toch nog problemen? Vertel het ons


Lezen en schrijven

Schrijven

Op de invoerpagina hebben we alle overbodige knopjes en menubalken verwijderd, zodat u zich goed kunt focussen op uw bericht.

Bijlages

Veel mensen vonden het in de vorige webmail ingewikkeld om een bijlage toe te voegen aan een bericht. Door de knop "Bijlage" in de blauwe balk te verwerken, hebben we dit probleem waarschijnlijk voor iedereen opgelost.

Tekstbewerking

Als u niet zomaar een mailtje wilt typen, maar er een echt feest van wilt maken, biedt de webmail uitkomst. Leuke lettertypes, een kleurtje, vet of cursief? het kan allemaal met de nieuwe gestroomlijnde tekstbewerker.

Contacten

In de blauwe knoppenbalk van de schrijf-pagina is een extra knop "Contacten" geplaatst. Via deze knop kunt u makkelijk het emailadres familie en vrienden vinden.