ZeelandNet

Zeeland Culinair

Zoutjes met blauw maanzaad

Een leuke snack voor een feestje. Je kunt met de smaken van de zoutjes varieren door bijv. amandelen in het deeg te drukken of maanzaadjes op de zoutjes doen. Ik verzeker je wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, sta je elk weekend zoutjes te bakken.

Inzender kookse.tv
Type Snacks, Hartig
Waardeer dit gerecht!
(2 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Ontdooi het bladerdeeg.
2.
Strooi zout tussen twee plakjes bladerdeeg.
3.
Rol de twee plakjes uit tot een oppervlakte van ongeveer 25x25 cm op een met bloem bestoven ondergrond.
4.
Snijd het bladerdeeg in vierkantjes of stengels.
5.
Bestrijk met het losgeklopt ei en bestrooi het deeg met maanzaad.
6.
Bak de zoutjes af in de oven op 210ºC in 20 minuten.

2 reacties

det bladerderdeeg beeter zelaaf maken

cveta

-  

Kees

geraspte kaas ertussen of erop is ook niet te vers

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 36 zoutjes

    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 1 ei, losgeklopt
    • zout
    • blauw maanzaad, eventueel sesamzaadjes.
    • bloem (voor het uitrollen)

Deel dit recept