ZeelandNet

Zeeland Culinair

Stoofpeertjes klassiek recept

Stoofpeertjes zijn een geliefd bijgerecht of nagerecht. Traditioneel wordt het bovenste stukje schil om het stoofpeertje gelaten. Niet voor de smaak maar ter presentatie. Let wel; de stoofpeertjes hebben tenminste 3 uur nodig alvorens ze gaar zijn. Begin dus tijdig met dit heerlijke bijgerecht.

Keuken Zeeuws
Type Bijgerecht, Zoet, Winter
Waardeer dit gerecht!
(2 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Schil de peertjes. Laat daarbij bovenkant van de schil aan de peer zitten. Niet voor de smaak maar ter presentatie. Eventueel kan het klokhuis worden verwijderd. Dit is niet noodzakelijk.
2.
Zet ze op met de wijn, suiker, kaneel, laurier en de kruidnagels.
3.
Breng de peertjes aan de kook en laat ze zachtjes gaar koken.

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 4 stoof peren
    • 2 kruidnagels
    • 150 ml rode wijn
    • 150 water
    • 80 gr. bruine basterdsuiker
    • 1 laurierblad
    • 1 kaneelstok