ZeelandNet

Zeeland Culinair

Pittige Walchersch pattatte salade

Ik moest voor de zomermaanden toch maar eens een lekkere aardappel salade maken die als maaltijd gegeten kan worden maar ook niet misstaat bij een barbecue. Geïnspireerd door de Creoolse en Franse keuken en Typische Zeeuwse producten ben ik tot de volgende pittige salade gekomen. Deze salade is tezamen met brood ruim voldoende als maaltijd voor 4 of 5 personen.

Inzender nomad
Keuken Fusion
Type Hoofdgerecht, Overig, Zomer
Waardeer dit gerecht!
(6 stemmen)

Bereidingswijze

Verhit 2 de olijfolie in en pan en bak hierin de gewassen en goed afgedroogde aardappelblokjes in 15 a 20 minuten beetgaar.
Schep de aardappelblokjes uit de pan en strooi hierover de eetlepel Cajunkruiden, en laat deze afkoelen op een bakblik van de oven.
Als de aardappelen zijn afgekoeld deze in een ruime schal doen.
Tijdens het afkoelen van de aardappelen snij je de bleekselderij, ui en paprika in fijne stukjes.
Pers de knoflook door een knoflookpers.
Hak de peterselie fijn.
Meng het geheel aan aardappelen (moeten goed afgekoeld zijn) met de gesneden groeten, gehakte peterselie en uitgeperste knoflook.
Voeg hierbij de Hollandse garnalen. En schep luchtig om.
De tijdens het afkoelen van de aardappels gesneden gerookte kipfilet en de fijn gesneden ham hieraan toevoegen, werk ook dit luchtig door.
Besprenkel het geheel met een eetlepel citroensap en meng luchtig door.
Zei nu de gemaakte salade en afgedekte weg in de koelkast en bewaar deze hier ongeveer 3 uur zodat alle smaken mooi door elkaar kunnen trekken.
Voordat je de salade serveer laat je hem weer een beetje op (kamer) temperatuur komen.
Bij het opdienen kun je nog wat serveer cashewnoten en walnoten aan het bord toevoegen.


Variaties / Tips voor het opdienen

Extra lekker:

Serveer deze salade met geroosterd brood of afbakbroodjes van de Aldie ( variaties Olijf of kaas ui)
Serveer bij de salade wat cashewnoten en walnoten een opgerold plakje ham en gestoomde makreel.


3 reacties

er zit niks WALCHERS , IN OF AAN !!!!

Sjaan

-  

Dit is egt gruwelijk: garnalen, ham , kip , cajun. Nietaa n beginnen

Adriaan

-  

probeer 't gewoon eens i.p.v. wat de boer nie kent dat vreet tie nie ... groet!

knutsel

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie van een goede kwaliteit.
    750 gram vastkokende aardappelen in kleine blokjes gesneden.
    1 afgestreken eetlepel Cajun kruiden (merk Verstegen).
    1 mooi grote rijpe paprika, fijn gesneden
    1 ui. , fijn gesneden
    1teentjes knoflook.
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels fijngesneden peterselie en of oregano
    100 gram gesneden ham
    100 gram gerookte kippenfilet
    100 gram Hollandse garnalen
    Naar believen Walnoten en Cashewnoten

Deel dit recept