ZeelandNet

Zeeland Culinair

Ovenschotel spinazie met ei...

Een makkelijke ovenschotel

Inzender vandenBosse
Keuken Hollands
Type Hoofdgerecht, Overig, Budget
Waardeer dit gerecht!
(21 stemmen)

Bereidingswijze

Vooraf kunt u de 6 eieren alvast hard koken...
De diepvriesspinazie ontdooien in de magnetron...
Voor de kaassaus: boter smelten..als deze gesmolten is bloem toevoegen en al roerend verwarmen todat het kruimelig wordt...vervolgens de melk toevoegen en goed roeren todat de saus klontvrij is...vervolgens de geraspte kaas toevoegen todat deze gesmolten is in de saus...
In een ovenschaal de spinazie die op smaak gebracht is met peper, zout en nootmuskaat..Vervolgens daarop de eieren leggen en tot slot overgieten met de kaassaus...Eventueel nog wat geraspte kaas erover strooien en dan zo'n 20 minuten in de oven op 200 graden...

Variaties / Tips voor het opdienen

Voor de kaassaus heb ik geen hoeveelheden van melk of bloem toegevoegd...Ik doe dit altijd op gevoel maar misschien kunt u meer tips vinden over het maken van een roux op de site van AH of iets dergelijks voor precieze verhoudingen...Lekker met stokbrood...

4 reacties

Tip , als je een holletje maakt in de spinazie (b.v. me t een juslepel) Kan je hierin het ei breken , die wordt vanzelf gaar ! Misschien nog een rand aardappelpuree erbij? Groetjes

van der Gaag

-  

Als je de roux heb gemaakt altijd koude melk toevoegen , want warme melk of bouillon toevoegen aan een warme roux krijg je nooit een mooie gladde saus en dat ziet er smaakloos uit. Veel succes verder.

chef kok met ruste

-  

Paul

Een holletje maken ??? Ik ben geen konijn ...

-  

kan paul ook nog wel eens iets zinnigs neerzetten

peter

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Spinazie a la creme (diepvries)
    6 hardgekookte eieren
    bloem, boter, melk, peper,zout en nootmuskaat en geraspte oude kaas voor de kaassaus

Deel dit recept