ZeelandNet

Zeeland Culinair

Makkelijke courgettesoep

Soep heeft voor mij altijd iets huiselijks en gezelligs. Zeker zo met dat druilerige herfstweer waar we jammer genoeg niet onderuit kunnen. Maak op vrijdagmiddag of zaterdagochtend een grote pan soep zodat je het hele weekend voorzien bent van een kommetje warm geluk. Na een wandeling over het strand of door het bos, als je thuis komt en zeiknat geregend bent of wanneer je onverwachts extra eters krijgt.

Inzender svdmaas
Keuken Hollands
Type Voorgerecht, Soep, Herfst
Waardeer dit gerecht!
(2 stemmen)

Bereidingswijze

Zo maak je het:
Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui, rode peper en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn. Zorg dat de ui en knoflook niet bruin worden.

Voeg nu de blokjes courgette toe en bak nog even mee. Schenk de bouillon erover en breng aan de kook. Na 15 minuten is de courgette zacht genoeg om met de staafmixer of in de blender te pureren. Schep voor je dit doet de kruidenkaas en het grootste gedeelte van de fijngehakte daslook bij de soep.

Variaties / Tips voor het opdienen

Schep de soep in een kom en verdeel er nog wat fijngehakte daslook overheen.

Recept van www.littlespoon.nl

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Dit zit erin:
    1 kilo courgette, in kleine blokjes
    1 grote ui, fijngehakt
    1 rode peper, zonder zaadlijsten fijngehakt
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    1 liter bouillon naar keuze
    2 eetlepels kruidenkaas
    Klein bosje daslook of bieslook, fijngehakt
    Peper
    Zout
    Olijfolie

Deel dit recept