ZeelandNet

Zeeland Culinair

Kip op z'n jagers voor 4 personen

het is een stoofpotje van kip met witte wijn

Inzender cardini
Keuken Zeeuws
Type Hoofdgerecht, Vlees
Waardeer dit gerecht!
(3 stemmen)

Bereidingswijze

snipper de ui en snij de champignons in kwarten, snipper de knoflook en wrijf de kip in met kipkruiden peper en zout.
smelt een klein kluitje boter en bak de champions samen met de ui en de tijm licht bruin aan.
Bak de kip in 100 gr boter goudbruin voeg de gesnipperde knoflook toe en braad alles nog 4-5 min bruin.
Voeg de eerder gebakken champignons mwet de kruiden toe en verhit alles nogmaals.
Dan afblussen met 3/4 van de witte wijn,een flinke scheut tomatenketchup en een blaadje laurier.
Voeg eventueel nog wat water toe en laat alles lekker gaar sudderen op een klein pitje in 1 1/2 uur.

De saus:

Haal de kip uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schaal.
Voeg potje cremefraise al roerend toe en bind de saus met wat maisena.

giet een beetje saus over de kip en serveer de rest van de saus apart bij.

Variaties / Tips voor het opdienen

Dien de kip op met aardappel krokketjes, erwten en wortels , spercieboontjes en of appelmoes.
Als drank neemt u dezelfde wijn die ook in het recept gebruikt is

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 4 kipfilets of 4 kippebouten, 1 bakje verse champignons, 200 ml creme fraise, 3 teentjes knoflook, 1 ui, witte wijn(niet droog), 1 blad laurier, 5 takjes verse tijn of 1 eetlepel gedroogde tijm, peper, zout, tomatenketchup, maizena, kipkruiden, 125 gram boter.