ZeelandNet

Zeeland Culinair

Kaasstengels van bladerdeeg met blauwaderkaas

Een fantastische snack voor op een feest. De normaal heftige smaak van de blauwe kaas valt nu reuze mee. Deze kaasstengels lust iedereen.

Inzender kookse.tv
Keuken Hollands
Type Bijgerecht
Waardeer dit gerecht!
(30 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Verwarm de oven voor op 210ºC. Ontdooi het bladerdeeg.
2.
Maak kleine blokjes van de kaas.
3.
Bestrooi het bladerdeeg met de kaasbrokjes.
4.
Leg er een vel bladerdeeg overheen en bestrooi die weer met kaas. Leg daar ook weer een vel bladerdeeg op.
5.
Druk het goed aan en rol het geheel uit tot een grotere plak.
6.
Verdeel de plakken in repen van 1,5 cm, kwast er eigeel over.
7.
Bak de stengels in 20 minuten goudbruin.

7 reacties

lijkt me erg lekker. ga het zeker proberen.

anita

-  

Ook mogelijk met een andere kaas soort want het woord blauw ADER kaas doet mij al huiveren. Doet mij aan spataderen denken brrrrrrr

Marga.

-  

ok mongelijk met adere.probire eens meet feta kas

cveta

-  

ik maken zelaf blader deer deeg

dani

-  

ik maken zelaf blader deer deeg.probieren meet feeta kas.mar kan ok meet ponpun.

cveta

-  

Ikke nietu beegrijp waatu jij zeggu

diana

-  

heerlijk met feta en tuinkruiden

Frits

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • voor 4 personen

    • 150 gr. blauwaderkaas, bv. Danish blue, stilton
    • 6 vellen bladerdeeg
    • bloem om uit te rollen
    • losgeklopt eigeel

Deel dit recept