ZeelandNet

Zeeland Culinair

In eendenvet gebakken aardappelen met sinaasappel

De combinatie tussen sinaasappel en eend is alom bekend. Door aardappelen in eendenvet te bakken krijgen ze een heerlijke smaak. Rasp over de aardappelen de schil van de sinaasappel en je hebt een prachtig bijgerecht. Heerlijk bij vlees of gevolgte.

Inzender kookse.tv
Keuken Frans
Type Bijgerecht
Waardeer dit gerecht!
(0 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Kook eerst de aardappelen giet af en laat vervolgens afkoelen.
2.
Snijd dikke plakken van de aardappel. Verhit vervolgens een koekenpan en doe daar het vet bij.
3.
Wanneer het vet heet is voeg je de aardappelen toe. Het is belangrijk dat je maar 1 laag aardappelen in de pan doet anders worden ze niet krokant.
4.
Laat tenminste 5 minuten aan 1 zijde bakken alvorens ze om te draaien. Schep om een rasp er dan de schil van een sinaasappel over. let op dat je alleen het oranje gedeelte meeneemt.
5.
Schep weer om wanneer de aardappelen goudbruin zijn. Breng goed om smaak met peper en zout en serveer.

6 reacties

Hoe kom ik aan eenden- of ganzenvet?

Lijda

-  

ehhhhh op de zelfde manier als dat je aan de aardappels en de sinasappels komt?!?!?!?! Kopen in de winkel. pfffft domme vraag dom antwoord

sam

-  

Koop een eend. Haal het overtollig vet weg,snipper het of maal het,en vries het in kleine porties in. Ik denk beste Sam dat jij alleen maar in staat bent om domme antwoorden te geven. Lulhannes! Eenden-of ganzenvet koop je in Nederland niet even zomaar in de supermarkt. Althans niet in de Provincie.

Caesar

-  

Ik was ook op zoek waar ik het kon kopen. Niet in een supermarkt dus! Wel vond ik het in een Sligrozaak. (Macro) Vind het ook helemaal geen domme vraag. Hoop dat je het nog leest Lijda.

Nelleke

-  

Confit card kopen bij de dekamarkt. 4lekkere eendenpoten en een massa vet cadeau.

Nel struik

-  

Wanneer wij in Frankrijk komen, nemen wij meestal een voorraadje ingeblikte confit de canard mee. lekker vlees en voldoende vet !!

Jan

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 1,5 kg. gekookte aardappelen, iets kruimig
    • 2 sinaasappels, gebruik alleen de schil
    • peper/ zout
    • 2 eetl. eenden- of ganzenvet

Deel dit recept