ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gepofte appel gevuld met speculaas en marsepein

Er is vast nog wel wat speculaas over van de december maand. Het is dit goed te gebruiken om de appel mee op te vullen. Serveer dit nagerecht met vanille ijs en eventueel eetpapier.

Inzender kookse.tv
Type Nagerecht, Zoet
Waardeer dit gerecht!
(19 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Snijd het kapje van de appel en hol ze uit met een parisienneboor.
2.
Strooi een beetje basterdsuiker in het appeltje en vul het op met gebroken stukjes speculaas en een plakje marsepein.
3.
Druk het stevig aan en zet het kapje weer op samen met een kontje room boter.
4.
Zet 8- 10 minuten in een oven van 180 graden.
Serveer het appeltje met slagroom, een bol vanille-ijs en hazelnootjes.

7 reacties

Ziet er niet uit, maar mischien smaakt ie wel..

eet een appel

-  

net uit de oven, 180 graden en dan serveren met ijs en slagroom.? Combinatie op zich, gedurfd ! Ga er toch maar even vanuit dat met al dat gesmelt de combinatie niet zo netjes op het bord komt.

bram

-  

Misschien wel lekker, maar is zo'n gerecht niet beter rond de sinterklaastijd?

Johanna

-  

Ik zie nu pas dat dit een oud gerecht is. Anders zou er niet gemeld worden dat je van overgebleven speculaas dit gerecht kan maken. Ik lees dit in de zon met 26 graden en moet er even niet aan denken. Waarom staan winterrecepten in hartje zomer op deze site?

johanna

-  

Kontje roomboter?

Hanneke

-  

peter

wat kunnen sommige mensen toch lopen zeiken een ko

-  

Paul

Wat een zeikers. Steek die appel dan lekker in je

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 4 kleine ( cox) appeltjes
    • 4 speculaas koekjes
    • 100 gr. marsepein
    • klontje boter
    • eetl. bruine basterd suiker
    • slagroom
    • vanille-ijs
    • 12 gebrande en gebroken hazelnoten

Deel dit recept