ZeelandNet

Zeeland Culinair

Franse uiensoep

Een zelfbedachte uiensoep als vooraf, maar ook als maaltijdsoep met een flinke bak sla erbij en stokbrood dat gedoopt kan worden in olijfolie met zout.

Keuken Frans
Type Voorgerecht, Soep, Snel
Waardeer dit gerecht!
(4 stemmen)

Bereidingswijze

Snijd de ui in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook. Fruit samen tot de ui bruin is.
Voeg de bouillon toe aan de gefruite ui. Kruid met de Provencaalse kruiden of de rozemarijn. Rooster ondertussen het sneetje brood.
Schenk de uiensoep in een grote soepkom en leg het sneetje brood erop. Bestrooi ruimschoots met de geraspte kaas. Zet de soepkom even onder de grill tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin is geworden.

Variaties / Tips voor het opdienen

Zie introductie.

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Eén niet al te grote ui per persoon. Eén half teentje knoflook per persoon.
    Bouillon (van kruidenbouillonpoeder en heet water)
    Provencaalse kruiden of verse rozemarijn.
    Eén sneetje geroosterd (stok)brood.
    Geraspte kaas.

Deel dit recept