ZeelandNet

Zeeland Culinair

Choucroute à alsacienne Zuurkool op Franse wijze

Choucroute is Frans voor zuurkool. Het Franse element is de wijn waarin de zuurkool gestoofd wordt. In dit recept wordt een riesling gebruikt. Je kunt natuurlijk ook een andere wijn in de zuurkool doen.De zuurkool wordt geserveerd met saucijzen, bloedworst en andere charcuterie, gekookte aardappelen smaken hier lekker bij.

Inzender kookse.tv
Keuken Frans
Type Hoofdgerecht
Waardeer dit gerecht!
(2 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Was de zuurkool en laat die goed uitdruipen.
2.
Bak de spek uit en schep het uit de pan. Bak in het vet de gesnipperde ui glazig.
3.
Doe het spek terug in de pan. Voeg de zuurkool, jeneverbessen en het verkruimeld bouillonblokje toe.
4.
Voeg de wijn toe en laat dit 30 minuten stoven.
5.
Bak ondertussen de bloedworst en de worstjes.
6.
Leg het vlees op de zuurkool en zet het 30 minuten in de oven op 150Ë?C.
7.
Serveer het met gekookte aardappelen. Eet smakelijk!

2 reacties

ffffffffffffffffffffffffffffffffffff not found staat hier wanneer ik het recept wil laten afspelen , lekker handig!!!!!!!

Melanie

-  

Wees blij dat je dit recept niet kan afspelen. Gewoon nooit maken. Het is flut. Dat bouillonblokje maakt de ramp alleen maar groter.

Caesar

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 750 gr. zuurkool
    • 150 gr. gerookt spek
    • 2 plakken casselerib
    • 2 plakken bloedworst
    • 2 runderworstjes
    • 2 varkensworstjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 10 jeneverbessen
    • 3 dl. riesling (witte wijn)
    • ½ bouillonblokje

Deel dit recept