ZeelandNet

Zeeland Culinair

Chili Con Carne eenpansgerecht

Lekker snel en superlekker

Inzender Xavieradonna
Keuken Wereldkeuken
Type Hoofdgerecht, Overig, Snel
Waardeer dit gerecht!
(38 stemmen)

Bereidingswijze

braad het gehakt korrelig
snijdt de groente klein en doe die bovenop het gebraden gehakt.
Laat een klein half uurtje zachtjes sudderen met wat paprikapoeder en zout erop
laat bruine bonen uitlekken
Doe bij de groente en het gehakt een halve liter water, de bouillontablet en het blikje tomatenpuree.
Een half uurtje laten pruttelen.
Doe er de bruine bonen bij en laat alles heet worden. Sambal toevoegen naar smaak.
Maak van bloem en water een papje en bindt het geheel tot een dikke brij.
Serveer er brood of droge rijst bij.

Variaties / Tips voor het opdienen

Je kunt er een lekkere frisse sallade bij doen.
Als je dit een dag voor consumptie klaar maakt is het nog lekkerder.

4 reacties

origineel recept is eigenlijk met dark red kidney beans (uit blik), maar de combinatie 50/50 met bruine bonen maakt het nog lekkerder ...

Karel

-  

Soms moet je durven variéren. Dit is echt zo'n recept waarvan de hele pan achter elkaar leeg gaat.

Donna

-  

Lekker chilipoeder erbij

ikke

-  

Beetje voor beetje toevoegen dat bloemmengsel

Willem

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
    doosje champignons
    1 grote prei
    1 groene paprika
    bouillontablet
    blikje tomatenpuree (groot)
    pot bruine bonen
    bloem
    paprikapoeder, zout en sambal
    eventueel brood of rijst

Deel dit recept