ZeelandNet

Zeeland Culinair

Amandel frambozen gebak

Dit gebakje maak je met amandelen en frambozenjam. Het is wat machtig, maar erg lekker, en je moet wat zondigen op zijn tijd, toch? Trek er ruim de tijd voor uit om de cake te maken, want inclusief baktijd sta je al snel 2 uur in de keuken!

Inzender kookse.tv
Type Nagerecht, Zoet
Waardeer dit gerecht!
(41 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Meng de bloem met het zout en de suiker en voeg de blokjes boter er aan toe. Kneed het deeg met de handen tot een samenhangend geheel.
2.
Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een lap van ongeveer 3 mm.
Bekleed een ingevette taartvorm van 15 x 20 cm. met het deeg en zet dit 30 min. in de koelkast.
3.
Verwarm de oven op 190ºC. Prik wat gaatjes in het deeg en bekleed het met bakpapier, leg er droge bonen of pasta op en bak dit blind (zodat het dus niet omhoogkomt) in ca. 15 min.
Verwijder de bonen of pasta en zet de vorm nog 20 min. in de oven
4.
Maak de vulling: klop hiervoor de boter en suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eieren en citroensap langzaam toe. Schep de gemalen amandelen erdoor.
5.
Smeer de jam over het deeg.
6.
Schep het mengsel op de jamlaag en verdeel het gelijkmatig. Strooi amandelschaafsel erover en bak de cake in ongeveer 40 min. totdat de vulling bovenop goudbruin is en in het midden stevig aanvoelt.
7.
Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Strooi er poedersuiker over en snijd de afgekoelde cake in rechthoekjes.

4 reacties

Komt er geheel geen bloem aan pas voor de vulling ?

Anton

-  

Ziet er geweldig lekker uit ga het vandaag nog maken om te proeven

peter Dobbelaar

-  

De video doet het niet!!

Clara

-  

Amandel gebak gemaakt zoals beschreven staat, helemaal klaar is het één grote botervloot die na drie uur afkoelen de boter nog uitloopt. Volgens mij is het zelfrijzend bakmeel vergeten. Gebruik nu de taart verkruimeld als bodem voor de ijstaart. Komt goed van pas met kerst.

Rita

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • voor 8 personen

    Voor het deeg:
    • 250 gr. bloem
    • 130 gr. bruine basterdsuiker
    • 160 gr. koude boter (in blokjes)
    • 2 gr. zout

    Voor de vulling:
    • 8 eetl. frambozenjam
    • 170 gr. zachte boter
    • 200 gr. witte basterdsuiker
    • 4 eieren (losgeklopt)
    • 2 eetl. citroensap
    • 250 gr. amandelen
    • 50 gr. amandelschaafsel
    • poedersuiker (voor het bestrooien)