ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gevonden recepten

Blader door 11 recepten , of verfijn uw selectie

  • Ossenstaartsoep

    De basis van ossenstaartsoep is de bouillon, deze wordt getrokken van ossenstaart. De ossenstaart heeft veel smaak, waardoor de bouillon erg krachtig is,...

  • Geitenkaas taartjes met peer

    Deze geitenkaastaart is ideaal als lunchgerecht, als "frans dessert" of als licht hoofdgerecht. Een heel veelzijdig recept dus. In de winter kun je...

  • Ceasar salade met rosbief en piccalilly

    Veel mensen denken dat de ceasarsalade vernoemd is naar julius caesar. Dit klopt niet: de restaurateur caesar cardini (een geboren mexicaan) heeft het recept...

  • Antipasti van artisjok

    Restaurant segugio uit amsterdam maakt deze antipasti. Het is een soort italiaanse amuse. Dit gerecht is zoals echt italiaans eten moet zijn, met de pure...

  • Spruitjes cappucino

    De gelijkenis met cappucino is erg treffend. De geklopte melk zorgt net als bij een echte cappucino voor de schuim. De koffie wordt in dit recept vervangen...

  • Rundercarpaccio met oude Beemster kaas

    Carpaccio van rundvlees is inmiddels bijna een nederlands gerecht. Althans het recept is al behoorlijk ingeburgerd. "standaard" wordt de carpaccio...

  • Tabbouleh

    Een frisse libanese salade

  • Franse uiensoep

    Een zelfbedachte uiensoep als vooraf, maar ook als maaltijdsoep met een flinke bak sla erbij en stokbrood dat gedoopt kan worden in olijfolie met zout.

  • Soep van Jan

    Voorgerecht: tomatensoep van jan · 1 grote pan (5 liter)· 4 a 6 bouillonblokjes (in plaats van zout)· 1 pond nasi/bami vlees (500 gram)· 2 a 3 rode uien (250...

  • kokommersoep

    Koude soep voor de warme dagen

  • Makkelijke courgettesoep

    Soep heeft voor mij altijd iets huiselijks en gezelligs. Zeker zo met dat druilerige herfstweer waar we jammer genoeg niet onderuit kunnen. Maak op...






Selecteer criteria

Menugang

Ingredient

Keuken

Bereidingstijd

Aantalpersonen

Thema