ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gevonden recepten

Blader door 10 recepten , of verfijn uw selectie

  • Geitenkaas taartjes met peer

    Deze geitenkaastaart is ideaal als lunchgerecht, als "frans dessert" of als licht hoofdgerecht. Een heel veelzijdig recept dus. In de winter kun je...

  • Choucroute à alsacienne Zuurkool op Franse wijze

    Choucroute is frans voor zuurkool. Het franse element is de wijn waarin de zuurkool gestoofd wordt. In dit recept wordt een riesling gebruikt. Je kunt...

  • Chocolade glaasjes

    Een heerlijk makkelijk nagerecht. Je kunt bijvoorbeeld een lange vinger in de chocolade dippen. Laat de chocolade op kamertemperatuur laat komen, anders...

  • Boeuf bourguignon

    Boeuf bourguignon is een traditioneel frans recept. Het vlees wordt gestoofd in rode wijn en een boeket aan groenten, zoals wortelen en champignons. Vroeger...

  • In eendenvet gebakken aardappelen met sinaasappel

    De combinatie tussen sinaasappel en eend is alom bekend. door aardappelen in eendenvet te bakken krijgen ze een heerlijke smaak. Rasp over de aardappelen de...

  • Kipfilet gegaard in ratatouille

    Ratatouille is van oorsprong een vegetarisch frans stoofgerecht. Vaak bestaat een ratatouille uit aubergine, tomaten (al dan niet uit blik) courgette en...

  • Stoofpeertjes klassiek recept

    Stoofpeertjes zijn een geliefd bijgerecht of nagerecht. Traditioneel wordt het bovenste stukje schil om het stoofpeertje gelaten. Niet voor de smaak maar ter...

  • Varkensmadaillions met champignonroomsaus

    Dit is de lekkerste combinatie die ik maar kan bedenken, het lijkt een moeilijk gerecht, maar is het totaal niet.

  • BRIOCHE

    Een heerlijk "cake"brood lekker bij de koffie of bij het ontbijt

  • Franse uiensoep

    Een zelfbedachte uiensoep als vooraf, maar ook als maaltijdsoep met een flinke bak sla erbij en stokbrood dat gedoopt kan worden in olijfolie met zout.






Selecteer criteria

Menugang

Ingredient

Keuken

Bereidingstijd

Aantalpersonen

Thema