ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gevonden recepten

Blader door 32 recepten , of verfijn uw selectie

  • Appelflappen

    Vaak zijn appelflappen een dankbare traktatie op bijvoorbeeld het werk. Deze appelflappen worden dan gehaald bij de bakker. Echter zonder veel moeite maak je...

  • Kaasstengels van bladerdeeg met blauwaderkaas

    Een fantastische snack voor op een feest. De normaal heftige smaak van de blauwe kaas valt nu reuze mee. Deze kaasstengels lust iedereen.

  • Noedels met biefstuk en sinaasappel-gemberdressing

    Je zou in plaats van de biefstuk ook kreeftenstaartjes of rivierkreeftjes door de noedels kunnen doen. Door de biefstuk is het een zwaarder gerecht geworden....

  • Appelbol maken

    Appelbollen zijn fantastisch, vooral als ze nog warm zijn. Prik een gaatje in het bladerdeeg om de lucht er uit te laten, anders is er een kans dat hij...

  • Warme gevulde appels met krenten

    Dit is een heerlijk makkelijk dessert. Je zou nog kaneel over de appel kunnen strooien als je dat lekker vindt. Je zult vast weten dat warme appels...

  • Ossenstaartsoep

    De basis van ossenstaartsoep is de bouillon, deze wordt getrokken van ossenstaart. De ossenstaart heeft veel smaak, waardoor de bouillon erg krachtig is,...

  • Chinese loempia

    Bij het maken van een loempia is het belangrijk dat de vulling eerst even wordt aangebakken, waardoor de groente slinkt en het volume afneemt. Laat het vocht...

  • Zoutjes met blauw maanzaad

    Een leuke snack voor een feestje. Je kunt met de smaken van de zoutjes varieren door bijv. Amandelen in het deeg te drukken of maanzaadjes op de zoutjes...

  • Geitenkaas taartjes met peer

    Deze geitenkaastaart is ideaal als lunchgerecht, als "frans dessert" of als licht hoofdgerecht. Een heel veelzijdig recept dus. In de winter kun je...

  • Ossobuco

    Osso buco of ossobuco is een bekend italiaans (milanees) vleesgerecht. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels, dus niet al te goedkoop. De kalfschenkels...

  • Choucroute à alsacienne Zuurkool op Franse wijze

    Choucroute is frans voor zuurkool. Het franse element is de wijn waarin de zuurkool gestoofd wordt. In dit recept wordt een riesling gebruikt. Je kunt...

  • Chocolade glaasjes

    Een heerlijk makkelijk nagerecht. Je kunt bijvoorbeeld een lange vinger in de chocolade dippen. Laat de chocolade op kamertemperatuur laat komen, anders...

  • Ceasar salade met rosbief en piccalilly

    Veel mensen denken dat de ceasarsalade vernoemd is naar julius caesar. Dit klopt niet: de restaurateur caesar cardini (een geboren mexicaan) heeft het recept...

  • Gebraden rosbief

    Je kunt dit recept voor gebraden rosbief bijna altijd maken. Je snijdt de kruiden, braadt het rundvlees vijf minuten aan en de rest gebeurt in de oven. Je...

  • Spritsen bakken

    Spritsen zijn luchtige, brosse koekjes met een vleugje vanille. De typische spritsvorm krijg je door het deeg in golvende bewegingen op de bakplaat te...






Selecteer criteria

Menugang

Ingredient

Keuken

Bereidingstijd

Aantalpersonen

Thema