Novamente's Communitie

Communities

ZeelandNet

Novamente's Communitie

Welkom op Novamente's Communitie!

126.833 bezoekers 12 leden Log in

*Nostalgie, Music Soft- & Hardware*


 

     SUPER © Simplified Universal Player Encoder & Renderer.
    A GUI to ffmpeg, MEncoder, mplayer, x264, mppenc,
    ffmpeg2theora & the theora/vorbis RealProducer plugIn.

    If you need a simple, yet very efficient tool to convert (encode) or play any Multimedia file,
    without reading manuals or spending long hours training, then SUPER © is all you need.
    It is a Multimedia Encoder and a Multimedia Player, easy-to-use with 1 simple click.


   Do NOT purchase a copy of SUPER © from anyone,
   whether they are providing it on a CD/DVD, by email, by
   indicating a download link or by any other means.

   SUPER © is 100% FREE to download and to use.
   Any attempt to sell SUPER © such as on eBay, is THEFT.
   Violators will be prosecuted to the full extent of the law.

   SUPER © is a FREEWARE that cannot be sold under
   any circumstances.

   SUPER © is a FREE Multimedia software to download and use
   It plays & converts very fast full length movies to
   any other format without any time or function limitation.
   NO trial or evaluation version of SUPER © but one unique fully working version.

   SUPER © does NOT require any additional external codec to
   be installed, absolutely nothing. Necessary codecs are built in!

   SUPER © can also play and save Internet Media Streams
   with different protocols ( mms://  rtsp://  http://)

   SUPER © does for FREE what other encoders CAN'T do for money.

 

Any Audio Converter

Het aantal verschillende soorten digitale audioformaten is soms om duizelig van te worden. Er zijn weliswaar een aantal zeer veel voorkomende en bekende formaten, zoals MP3 of WAV, maar wat te denken bij bestanden met de extensies M4A of MP2? Als het je al lukt om deze formaten op je pc af te spelen, dan is de kans echter groot dat de bestanden dienst weigeren op je MP3-speler of iPod. Toch is er een oplossing: converteren. En Any Audio Converter maakt het gehele transcodeerproces ook nog eens doodeenvoudig.

De werking van de tool is zeer eenvoudig en werkt in slechts een tweetal stappen. Je sleept of selecteert in de eerste stap de gewenste bronbestanden. Any Audio Converter kan overweg met zowel audio- als videoformaten, waaronder WMV, MP4, WAV, WMA, OGG, AAC, MP3, M4A, MP2. Met het previewvenster kun je de bestanden beluisteren en/of bekijken en desgewenst kun je met de trimfunctie nummers inkorten. Pluspunt is dat de trimfunctie ook werkt bij videobestanden. Voor de kenners: de afspeelsoftware maakt gebruik van het uiterst solide Media Player Classic, dus de werking is vrijwel gegarandeerd.

Als alles naar wens is, dan selecteer je het uitvoerformaat. Hierbij heb je de keuze uit MP3, WMA, AAC of OGG. Met een druk op 'Start encoding' worden de bestanden naar het gekozen doelformaat geconverteerd. Op een beetje moderne pc gaat dit lekker snel. Wanneer de conversie is voltooid, kun je de nieuwe bestanden verplaatsen naar bijvoorbeeld je MP3-speler.

Ondanks dat Any Audio Converter een uitstekende tool voor converteerklussen is en bovendien niets kost, missen we toch een paar opties. Zo kunnen bestanden niet naar FLAC of WAV geconverteerd worden en ontbreekt bij de MP3-module de ondersteuning voor variabele bitrate. Ook kan de tool niet overweg met DRM-beveiligde bestanden, maar met een beetje Googlen kun je daar prima zelf oplossingen voor vinden. En wie videobestanden wil omzetten, moet eens kijken bij het grote broertje: Any Video Converter.

Download Any Audio Converter 1.0.2

 

               BonkEnc

De liefhebber weet het al veel langer: muziek moet universeel gebruikt kunnen worden. Het gebruik van drm, een door de muziekindustrie opgelegde beveiliging, zorgt er echter voor dat de verkoop van muziek via internet nog steeds geen grote vlucht wil nemen. Daarom kun je het beste nog gewoon audio-cd's kopen en deze zelf naar een drm-vrij formaat omzetten. Toch wil niet iedereen zijn muziek naar het MP3-formaat comprimeren, omdat met name audiofielen het kwaliteitsverlies als te groot ervaren. Met BonkEnc kun je cd-tracks echter ook naar lossless-formaten converteren, waardoor geen bit verloren gaat.

Een veelgebruikt alternatief voor MP3 is de Free Lossless Audio Codec, oftewel FLAC. Met deze compressie wordt geen informatie verwijderd, maar daar staat tegenover dat de bestanden groter zullen uitvallen dan een gemiddeld MP3'tje. Toch weet FLAC een WAV-muziektrack met gemiddeld de helft te verkleinen. De cd-ripper BonkEnc heeft geen enkele moeite om een audio-cd naar dit formaat te rippen, waarbij net als bij MP3-bestanden meta-informatie aan de tracks meegegeven kan worden.

Indien je toch kiest voor het MP3-formaat - dit is nu eenmaal de standaard voor met name draagbare apparatuur - dan staat in BonkEnc de hoog aangeschreven LAME-codec voor je klaar. Je kunt hierbij talloze instellingen zelf veranderen, zodat een uitstekende geluidskwaliteit bereikt kan worden met relatief lage bitrates. Als alternatief voor MP3 kun je ook de lossy-codec OGG kiezen. Deze codec is geheel opensource, biedt een uitstekende geluidsweergave en wordt op steeds meer portable muziekspelers ondersteund. De AAC- en WAV-formaten ontbreken overigens niet.

Behalve audio-cd's omzetten naar een waaier van verschillende audioformaten, kan BonkEnc ook bij freedb alle benodigde informatie over de tracks binnenhalen. Ook cd-text wordt ondersteund en het aanmaken van playlists is geen probleem. Bij het rippen van enkele cd's ondervond ik geen problemen. Om nog sneller de weg te vinden in de overzichtelijke menu's kun je desgewenst ook de Nederlandse taal kiezen!

Download BonkEnc v1.0.4 (3,6 MB)

 

Mocht de naam SMPlayer vraagtekens danwel uitroeptekens bij je oproepen, de titel heeft niets maar dan ook niets met seksspeeltjes te maken. Dit stukje freeware blijkt een solide mediaspeler, gebaseerd op het even solide MPlayer. De speler kan met elk denkbaar formaat overweg, verbruikt weinig geheugen en kan van elk filmfragment de instellingen bewaren. (11,3 MB, Windows)

 

Nexus Radio.com

Ondanks problemen met royalties lijkt internetradio nog lang geen stille dood gestorven. Het tegendeel is eerder waar: het aantal radiostations die je gratis kunt beluisteren blijft maar groeien. Ook de sites die de enorme brij genres een beetje toegankelijk maken, blijven opduiken. Zo kwam onlangs eindelijk SpiralFrog beschikbaar. Van die beschikbaarheid merken we overigens weinig hier in Nederland, aangezien de dienst alleen in Amerika en Canada beschikbaar is.

SpiralFrog is een door reclame ondersteunde gratis muziekdienst. Een vergelijkbare, hier wel beschikbare dienst, luistert naar de naam Nexus Radio. Ook dit is een ad-supported dienst voor het beluisteren van internetradio, maar heeft een paar extra's. Niet de minste daarvan is het - volgens de site legaal - opnemen van alle audio die je beluistert. Ook is Nexus Radio, in tegenstelling tot Spiral Frog, compatible met je iPod (of iPhone). Uiteraard betaal je - dankzij het uitzenden van een reclameboodschap een paar keer per uur - geen cent.

Voor die prijs verwacht je geen uitgebreide features en een groot aanbod aan muziek. Het tegendeel is echter waar: je hebt de beschikking over bijna zevenduizend radiostations, die zijn verdeeld over 38 genres. Je kunt op je gemak via de website naar stations zoeken, maar om ze te beluisteren, heb je de afspeelsoftware van Nexus Radio nodig. Desgewenst kun je ook een toolbar voor Firefox of Internet Explorer downloaden.

Heb je de player eenmaal draaiend, dan kun je ook via de interface van Nexus Radio naar stations zoeken. De leukste feature is echter het met één druk op de knop opnemen van de muziek waar je op dat moment naar luistert. Even instellen waar je je verse MP3'tjes wilt hebben en je kunt je opname starten. Je kuntje ID3-tags wel of niet mee laten nemen (sommige stations sturen de tags niet goed mee, waardoor je tevergeefs wacht tot je opname start) en je kunt inplannen welke stations op welke tijdstippen opgenomen moeten worden. Zelfs een simpele audio-editor is inbegrepen. Het enige minpuntje: de software is Windows-only.

 

                   RAIMARADIO:

Streaming video is hot, maar op internet zijn ook talloze radiostations te beluisteren. Misschien heb je wel eens met Shoutcast gespeeld in Winamp, of via een webpagina een radiozender geluisterd. Toch kun je veel meer met audiostreams. Een perfect programma om een gigantische wereld aan webcasters te ontsluiten heet RaimaRadio.

Het eerste dat opvalt bij het openen van RaimaRadio is de uitstekend verzorgde interface. Een navigatieboom aan de linkerkant laat je heel makkelijk een interessante radiozender vinden. Je kunt onder andere door het aanbod bladeren op basis van genre, netwerk of regio. Standaard zijn de lijsten rijkelijk gevuld. Met de filterfunctie kun je een minimum bitrate selecteren, zodat je een redelijke geluidskwaliteit kunt verwachten. Een druk op de 'Play Random'-knop geeft je een willekeurige webcast.

Een van de fraaie features van RaimaRadio is het opnemen van MP3's. Het is zelfs mogelijk om meerdere zenders tegelijkertijd te rippen. Met de optie Recording Watch List kun je trefwoorden ingeven, zodat alleen de muziek van jouw favoriete artiest wordt opgenomen. Ook kun je keurig opnames inplannen. Bij het opslaan worden losse MP3's met ID3-tags afgeleverd, zolang het station de muziek maar van meta-informatie voorziet.

Ook het afspelen van muziek is goed door de programmeur uitgewerkt. Wanneer mogelijk wordt de CD-cover van het web gehaald, en het programma biedt ondersteuning voor dsp-plugins van WinAmp. Met de optie Dynamic Boost worden stations met een laag volume versterkt afgespeeld. Desgewenst kun je met kleinere informatievensters het hoofdvenster minimaliseren, en rustig verder werken in andere applicaties.

Concluderend kunnen we RaimaRadio een zeer verzorgde applicatie noemen, om op het gemak webstreams te beluisteren. Met de opnamefunctie bouw je bovendien in een razend tempo en geheel legaal een flinke muziekcollectie op.

        MORETUNES:

Muziekliefhebbers moeten zeker eens kijken naar Moretunes. Het veelzijdige tooltje tovert tijdens het afspelen van je muziek allerhande informatie over de artiest tevoorschijn, geeft toegang tot songteksten en recensies en laat je direct de id3-tags bewerken.

 

                            IF A LINK IS NOT WORKING ANYMORE, PLEASE MAIL ME!
                            ALS EEN LINK NIET MEER WERKT, MAIL ME DAN! 

 

    Populäre jüdische Künstler Berlin-Hamburg-München. Musik & Entertainment (1903-1933)

                           http://rapidshare.com/files/149776198/PjK-BHM.ME.part1.rar
                           http://rapidshare.com/files/149780735/PjK-BHM.ME.part2.rar
                           http://rapidshare.com/files/149785739/PjK-BHM.ME.part3.rar
                           http://rapidshare.com/files/149787930/PjK-BHM.ME.part4.rar

 

                           A TRIBUTE TO JO STAFFORD:

                      http://rapidshare.com/files/131455123/Jo_Stafford_the_Portrait_Edition__CD_1.part1.rar

                      http://rapidshare.com/files/131456209/Jo_Stafford_the_Portrait_Edition__CD_1.part2.rar

                      http://rapidshare.com/files/131457764/Jo_Stafford_the_Portrait_Edition__CD_2.part1.rar

                      http://rapidshare.com/files/131459106/Jo_Stafford_the_Portrait_Edition__CD_2.part2.rar

                      http://rapidshare.com/files/131460409/Jo_Stafford_the_Portrait_Edition__CD_3.part1.rar

                      http://rapidshare.com/files/131462057/Jo_Stafford_the_Portrait_Edition__CD_3.part2.rar

 

                                                 MILITARY BANDS:

   http://rapidshare.com/files/87613169/Capt._Bob_Farnon_and_The_All-Soldier_Canadian_Band_Of_The_AEF_-_More_Lost_Recordings.rar

 

                                            FRED ASTAIRE:

   http://rapidshare.com/files/83313212/STARRING_FRED_ASTAIRE_-_A_Columbia_Years_Series_Releas_CD_1.rar

   http://rapidshare.com/files/83314572/STARRING_FRED_ASTAIRE_-_A_Columbia_Years_Series_Releas_CD_2.rar 

 

 

                                             SOUNDTRACK OF ONE OF THE BEST MUSIC MOVIES:

   http://rapidshare.com/files/55484041/Original_Soundtrack_Recording_-_Yankee_Doodle_Dandy__1942_.rar

 

                          ZÉÉR OUDE HONKY-TONK AND BOOGIE-WOOGIE MUZIEK: 

     http://rapidshare.com/files/34258382/Big_Tiny_Little_and_his_Honky_Tonk_Piano_-_The_20_s.rar

     http://rapidshare.com/files/34259456/Big_Tiny_Little_and_his_Honky_Tonk_Piano_-_The_30_s.rar

     http://rapidshare.com/files/34260506/Big_Tiny_Little_and_his_Honky_Tonk_Piano_-_The_40_s.rar 

 

       http://rapidshare.com/files/35417421/VA_-_As_good_as_it_gets_-_Boogie_Woogie_CD_1.rar

       http://rapidshare.com/files/35419464/VA_-_As_good_as_it_gets_-_Boogie_Woogie_CD_2.rar    

 

                        Voor de Opera Liefhebber:

                     Lily Pons - (Odeon Recordings 1928-1929)

                     http://www.megaupload.com/?d=COZ92FU3

                     Lily Pons - Pearl Label

                     http://www.megaupload.com/?d=OIGB5094

 

 

                           VOOR DE LIEFHEBBERS VAN 78 TOEREN PLATEN:   

http://rapidshare.com/files/121918067/Louis_Armstrong_-_The_Complete_Hot_Five_and_Hot_Seven_Recordings-Columbia_Legacy__1_of_4_.rar

http://rapidshare.com/files/121920167/Louis_Armstrong_-_The_Complete_Hot_Five_and_Hot_Seven_Recordings-Columbia_Legacy__2_of_4_.rar

http://rapidshare.com/files/121922500/Louis_Armstrong_-_The_Complete_Hot_Five_and_Hot_Seven_Recordings-Columbia_Legacy__3_of_4_.rar

http://rapidshare.com/files/121931830/Louis_Armstrong_-_The_Complete_Hot_Five_and_Hot_Seven_Recordings-Columbia_Legacy__4_of_4_.rar

                    

                    http://rapidshare.com/files/48721307/Krasse_Knarren_-_VA_door_Opa_Matroos.rar  
                       

                    http://rapidshare.com/files/39880323/The_Big_Band_Sound_-_It_s_The_Talk_Of_The_Town.rar

                          
                    http://rapidshare.com/files/35420610/52nd_Street_Swing_-_New_York_in_the__30s.rar

 

            http://rapidshare.com/files/30791079/Jazz_The_World_Forgot_CD_1.rar

            http://rapidshare.com/files/30792139/Jazz_The_World_Forgot_CD_2.rar

 

                           http://rapidshare.com/files/2706702/Opa_s_78_toeren_Oudjes.rar

 

        http://rapidshare.com/files/29143619/Hot_Aire_-_American_hot_dance_Bands_of_the_twenties.rar

        http://rapidshare.com/files/29144414/Shake_that_thing_-_America_s_top_bands_of_the_1920s.rar

 

    http://rapidshare.com/files/9632946/Glen_Gray_and_Casa_Loma_Orchestra_-_VA__1930-1940_.rar

 

http://rapidshare.com/files/14447861/And_this_is_to_get_you_Airborne_-_78_Toeren__1930-1940_.part1.rar

http://rapidshare.com/files/14449259/And_this_is_to_get_you_Airborne_-_78_Toeren__1930-1940_.part2.rar

http://rapidshare.com/files/14450574/And_this_is_to_get_you_Airborne_-_78_Toeren__1930-1940_.part3.rar

http://rapidshare.com/files/14451901/And_this_is_to_get_you_Airborne_-_78_Toeren__1930-1940_.part4.rar

http://rapidshare.com/files/14453021/And_this_is_to_get_you_Airborne_-_78_Toeren__1930-1940_.part5.rar

 

http://rapidshare.com/files/87615545/Bing_Crosby_-_It_had_to_be_you_Disc_1.rar

http://rapidshare.com/files/87618108/Bing_Crosby_-_It_had_to_be_you_Disc_2.rar

http://rapidshare.com/files/87620405/Bing_Crosby_-_It_had_to_be_you_Disc_3.rar

 

                                                     The Boswell Sisters (1925 tm. 1936)
                                    
                                    http://rapidshare.com/files/18396862/Boswell_Sisters__CD1_van_5_.rar

                                    http://rapidshare.com/files/18395768/Boswell_Sisters__CD2_van_5_.rar

                                    http://rapidshare.com/files/18394755/Boswell_Sisters__CD3_van_5_.rar

                                    http://rapidshare.com/files/18392117/Boswell_Sisters__CD4_van_5_.rar

                                    http://rapidshare.com/files/18289883/Boswell_Sisters__CD5_van_5_.rar

 

   http://rapidshare.com/files/125032906/Krakend__G_Oud_CD_1.rar

   http://rapidshare.com/files/125035021/Krakend__G_Oud_CD_2.rar

   http://rapidshare.com/files/125036470/Krakend__G_Oud_CD_3.rar

   http://rapidshare.com/files/125037663/Krakend__G_Oud_CD_4.rar

   http://rapidshare.com/files/125038966/Krakend__G_Oud_CD_5.rar

   http://rapidshare.com/files/125040686/Krakend__G_Oud_CD_6.rar

   http://rapidshare.com/files/125042125/Krakend__G_Oud_CD_7.rar

   http://rapidshare.com/files/125632329/Krakend__G_Oud_CD_8.rar

 

                           VOOR DE LIEFHEBBERS VAN OUDE DUITSE TOPHITS:


   http://rapidshare.com/files/7780931/Top_100_Der_Deutschen_allten_Schlager__1930-1970_.part1.rar

   http://rapidshare.com/files/7781876/Top_100_Der_Deutschen_allten_Schlager__1930-1970_.part2.rar

   http://rapidshare.com/files/7782765/Top_100_Der_Deutschen_allten_Schlager__1930-1970_.part3.rar

   http://rapidshare.com/files/7783250/Top_100_Der_Deutschen_allten_Schlager__1930-1970_.part4.rar

 

                          http://rapidshare.com/files/10103358/Das_waren_noch_Zeiten_CD_1.rar

                          http://rapidshare.com/files/10104191/Das_waren_noch_Zeiten_CD_2.rar

 

  http://rapidshare.com/files/29271991/Schlager_aus_uralten_Zeiten__1930-1939_.part1.rar

  http://rapidshare.com/files/29275114/Schlager_aus_uralten_Zeiten__1930-1939_.part2.rar

  http://rapidshare.com/files/29276541/Schlager_aus_uralten_Zeiten__1930-1939_.part3.rar

  http://rapidshare.com/files/29277930/Schlager_aus_uralten_Zeiten__1930-1939_.part4.rar

 

 

 

                           VOOR DE LIEFHEBBERS VAN OUDE MUZIEK FILMPJES:

      http://rapidshare.com/files/76152366/Bing_Crosby___Rosemary_Clooney_-_White_Christmas__1954_.mpg

      http://rapidshare.com/files/76163242/Nat_King_Cole_-_The_Christmas_Song.mpg

 

 

FineTune.com

DRM wordt aan alle kanten steeds kanslozer. Dat wisten we natuurlijk allang, maar zelfs 'de industrie' begint dat langzaam maar zeker te beseffen. Zolang downloadsites echter nog geen DRM-vrije muziek verkopen, blijven we vrolijk op zoek naar gebruikersvriendelijker alternatieven. En met FineTune.com hebben we weer zo'n alternatief te pakken.

FineTune doet een beetje aan  Pandora  denken, maar is net anders. Even de naam van een artiest intikken en je kunt direct muziek luisteren. FineTune stelt automatisch een playlist van de gekozen en 'gerelateerde' artiesten voor je samen. Je kunt ook de playlists van anderen afluisteren, typisch Web 2.0 dus, compleet met tags...

Zelf een playlist samenstellen en niets aan het toeval overlaten is ook mogelijk. Een nummer aan je playlist toevoegen is zo simpel als op een plusje drukken. Playlists dienen verschillende artiesten te bevatten (iets wettelijks...), maar je mag er zoveel je wilt aanmaken. Krijg je je playlist niet vol, dan is er de briljante (iig qua naam...) knop 'I'm Lazy'. Bevallen de suggesties je niet, dan is een nieuwe druk op de knop voldoende om een nieuwe poging te wagen.

Voor de bezitters van een eigen site is er de optie de FineTune player te embedden. Je playlists moeten dan wel minstens 45 nummers bevatten. Daar komt die knop weer... Wil je je tags, playlists en favorieten ook bij je volgende bezoek kunnen gebruiken, dan is het zaak even een accountje aan te maken. Ook dat is uiteraard gratis en wel zo makkelijk.

 

Download filmpjes van You Tube 

Op YouTube en Google Video zijn duizenden filmpjes te vinden. Vaak zijn die heel leuk, en wil je ze  op je harde schijf bewaren. Maar hoe doe je dat?
Er zijn verschillende manieren om deze video's te kunnen bewaren. De meest makkelijke manier is via een browser-plugin. Dit is een klein programma dat een extra functie aan je browser toevoegt. In dit geval een knop om video's te bewaren.
Voor Firefox is deze plugin al lange tijd beschikbaar. De VideoDownloader Firefox Extention voegt een extra knop aan de browser toe die je alleen maar hoeft in te drukken als de video in je browserscherm staat. Het bestand wordt dan opgeslagen.
Internet Explorer gebruikers hebben er iets langer op moeten wachten, maar voor hen zijn er inmiddels ook plugins beschikbaar. De Internet Explorer Addon van ViLoader is zo'n browseruitbreiding. Deze werkt samen met de belangrijkste video-sites en is tevens voor Firefox en Opera beschikbaar.
Bij deze Addon dien je met je rechter muisknop op de video te klikken die je wilt downloaden. Het menu wat dan tevoorschijn komt bevat de keuze Download Video.

Zonder programma
Wil je eenmalig of maar af en toe een video downloaden, dan hoeft je geen software te installeren. Je kunt namelijk ook gebruik maken van de ViLoader website of van Keepvid.com. Deze sites bevatten een invoerveld waar je de url van het betreffende filmpje in kunt plakken. Vervolgens kun je hem als bestand opslaan. Simpel!


Afspelen
Na het downloaden heb je een bestand met de uitgang .FLV op je harde schijf staan. Ontbreekt deze extentie, voeg deze dan alsnog toe. Om zo'n bestand af te spelen heb je een geschikt player-programma nodig. Je kunt de specifieke FLV Player gebruiken, maar je kunt ook de populaire VLC Player gebruiken. Werkt dit niet, dan mis je waarschijnlijk de juiste codec. Installeer dan het K-Lite Codec Pack.

Converteren
Maar misschien wil je het filmpje helemaal niet als FLV-bestand houden. Geen probleem, je kunt hem na het downloaden converteren naar een meer gangbaar formaat. zoals AVI, MPEG, MOV of WMV. Het beste (gratis) programma hiervoor heeft de naam SUPER.

alle genoemde programma's kun je hier downloaden

 

 

GOM PLAYER

Mediaspelers zijn essentieel op elke pc. Voor Windows zijn er een aantal toppers die de Windows Media Player op alle gebieden links en rechts inhalen. Zo is Media Player Classic een uitstekende keuze, net als VLC en 'good old' Winamp. Kan in dit ijzersterke rijtje nog een nieuwe speler komen te staan?

GOM Player probeert het in ieder geval door een zeer functierijke en toch slanke speler aan te bieden, kosteloos uiteraard. Een sterk punt van GOM is dat de speler zo'n beetje elk denkbaar formaat slikt zonder dat het nodig is om allerlei codecs te installeren. Dit is een prettig gegeven voor mensen die hun systeem zo schoon mogelijk willen houden. Een ander pluspunt is dat GOM beschadigde of incomplete AVI-bestanden toch kan afspelen.

Het opstarten van een filmpje gaat rap en het eventueel doorspoelen gaat als een mes door de spreekwoordelijke boter. Het Control Panel (druk op F7) is een prima aanvulling. Ook het gebruik van subtitles, belangrijk voor ons Nederlanders, is prima verzorgd. Wie de moeite neemt om de instellingen in te duiken zal verrast zijn door de vele opties. En iedereen die ontevreden is over de 'look' surft meteen naar de pagina's vol skins.

Na een tijdje GOM Player gebruikt te hebben raken wij meer en meer overtuigd van de volwassenheid van deze nieuwkomer. Eigenlijk kent deze speler geen zwakke punten. Het zal ons daarom niets verbazen als de ontwikkelaars van GOM Player een groot aantal downloads mogen verwelkomen.

Download GOM Player 2.0.12 (4 MB)
 

Jamendo.com
Langzaam maar zeker beginnen niet alleen platenbazen, maar ook mensen als Bill Gates te beseffen dat Digital Rights Management (DRM) niet de meest consumenten-vriendelijke manier is. Hoeveel downloaders zijn al niet de dupe geworden van een gewiste iPod, een gecrashte harde schijf of ander ongeluk? Weg is je muziek, en in veel gevallen kun je alles opnieuw gaan kopen. Een ander nadeel: je koopt je muziek voor het ene apparaat, maar de ingebouwde drm zegt dat je diezelfde muziek niet op een andere manier zo mogen beluisteren? Je hebt ervoor betaald, maar dat mag je dan nog een keer doen...

Nee, muziek of andere content met drm is geen optie. Een mooi initiatief om zonder drama's van muziek te genieten is Jamendo.com. Alle muziek valt onder de Creative Commons licentie, dus je mag er (bijna) mee doen wat je wilt. Het mooie van de site is de opzet: muzikanten kunnen kun muziek direct aan de luisteraars aanbieden, zonder tussenkomst van schrapende platenlabels. Wil je toch geld kwijt, maak dan een donatie aan de artiest: veel directer.

De muziek op Jamendo is in twee smaken verkrijgbaar: mp3 (200kbps) of Ogg Vorbis (300kbps). Ook de downloads zelf zijn wat onconventioneel: je downloads lopen via bittorrent of via eMule. Prima om de servers niet te laten roken dus. Naast direct downloaden kun je de muziek ook eerst beluisteren. Het aanbod is al lekker uitgebreid: momenteel kun je een dikke tweeduizend albums beluisteren in verschillende genres. De genres worden (heel Web 2.0) als tags gepresenteerd, wat het zoeken lekker makkelijk maakt. Als je een accountje (niet nodig om te downloaden!) hebt, kun je ook comments achterlaten en sociaal muziek luisteren. Zo luister je weer eens iets anders, nu nog hopen dat de muziekindustrie meeluistert.

 

+++ Schijfjes in alle soorten en maten branden doen velen met Nero, maar CDrtfe kan vrijwel al deze klussen ook tot een goed einde brengen. Het programma is lekker compact en in de nieuwste uitvoering kun je ook audio-cd's rippen. (2,6 MB)
 

 Updates van het anti-DRM front. Liedjes uit Apple's muziekwinkel zien de vrijheid met de tool myFairTunes6 v.0.2b, nu ook beschikbaar onder Windows. FairUse4WM blijft Microsoft's beveiliging voor Windows Media een stapje voor en is bij versie 1.2 aangekomen.

+++ De nieuwe Benny Neyman laat soms lang op zich wachten, dus soms pakken we het vertrouwde Kazaa erbij om wat grote hits te downloaden. Het programma is nu minder populair, maar als Tim Kuik even niet meekijkt plukken we toch 'Dann ruf Ich Wieder Deinen Namen' van een medefan binnen. Kazaa is het mooiste op aarde. (596 KB)

+++ Op zoek naar een vervanger voor iTunes? Kunnen we helemaal begrijpen, daarom tippen wij wxMusik als een prima oplossing voor het beheren en afluisteren van je muziekcollectie. Deze tool stelt je in staat om snel je titels te doorzoeken, waarbij alle populaire formaten worden weergegeven. wxMusik speelt ook internetradio af en kan naar wens volledig Nederlandstalig gebruikt worden. (4,7 MB, Windows)
 

 

+++ Erg handig als je op een plek zit waar je op internet gevonden muziek niet kunt downloaden. Je vindt een mp3'tje (wel met leesbare url!), geeft 'em een delicious-tag, dan sluis je die tag als RSS-feed door naar FeedBurner. Tenslotte voer je je FeedBurner feed weer aan je podcast-software naar keuze. Zo krijg je alle getagde mp3'tjes bij elke sync automatisch in in je iPod gepropt: lekker makkelijk.

 

 

 Dankzij MP3 veroverde muziek definitief het internet. Maar muziek is vaak leuker met de bijbehorende videoclip erbij. En die mening hebben meer mensen, want op bijvoorbeeld KaZaa of Edonkey vind je duizenden muziekvideo's. Bovendien zijn TV-kaarten steeds vaker op PC's aanwezig. Natuurlijk ontvang je daarop muziekkanalen als MTV, TMF of The Box. Of je bezit een DVD-speler. Bronmateriaal genoeg dus, maar hoe maak je hier nu een muziekvideo'tje van?


De site Dig.D geeft je alle informatie, kort en bondig zoals het hoort op het internet. Check eerst of je PC aan de hardware-eisen voldoet. Vervolgens download je AVI_IO of VirtualDub om je beeldmateriaal op je harde schijf te zetten. Of volg de DVD-instructies. Met behulp van Adobe Premiere (trialversie beschikbaar) werk je alles netjes af.


Het maken van een goede rip is niet zo moeilijk zoals blijkt. En wie weet, als je software als VideoLAN inzet kun je je eigen MTV netwerk opzetten. En alle P2P-software van tegenwoordig zorgen voor een snelle distributie van je eigen productie.layer

 

 

       Zitate von Johannes Heesters


-Gracenote- based in Berkeley, California, is a technology company specializing in music recognition, content delivery, and database management. -Gracenote- provides a suite of services, all designed with the same goal in mind: to give music fans a richer, more fulfilling music experience.
-Gracenote- was founded in 1995 as CDDB by a pair of software developers and music fans as a fun and easy way to identify and categorize their CD's. As word of the innovative and useful service spread, it grew to be a must-have application for internet-enabled music players. From a user base of 2,700 in 1997, today Gracenote serves nearly 1 million users each day! Gracenote operates a series of CDDB servers in several locations to provide a reliable and accurate service to users worldwide.

Have a look here too.....


-Tracer Technologies-     Noise Reduction, PC Audio hardware and software.

-dBpowerAMP-
 

-Old Time Radio-     Old time Radio Shows for downloading or listening online!

 

78 Toeren Links met Artiesten informatie

http://members.home.nl/j.vannieuwenhuizen/   Oud-Nederlandse amusementszangers!

http://users.belgacom.net/berckmans/   Leuke site met veel informatie

http://leden.tref.nl/~hermanjl/    Herman is de naam.  Mooie site over 78 toeren muziek

http://www.tin.nl   Theater Insituut Nederland.  Hier is van alles te vinden over artiesten.

http://www.popinstituut.nl/  Nationaal Pop Instituut Artiesten informatie

http://users.skynet.be/juke.box/    Informatie over artiesten van 1955 tot 1969

http://www.wimsonneveld.tk/   Site grotendeels over Wim Sonneveld

www.78rpmhovers.nl/    Website van Jan Hoovers over (buitenlandse) 78 toeren muziek
 

Nostalgische Sites

http://www.vergetenartiesten.nl  De naam zegt het al.

http://www.oudeansichtkaarten.nl/  Nostalgie!

http://www.luikerwaal.com/  Site over toverlantaarnen

http://www.goedenmorgen.nl/     Jeugdsentiment

http://home.quicknet.nl/qn/prive/t.beekhuys/   nostalgie

http://home.wanadoo.nl/pcoertje/   Oldies site

http://www.scheepspraat.nl/  De naam zegt het al.

 

Muziek Sites

http://spigt.isprima.nl/    Site van mijn zoon over Frederique Spigt

http://www.robjordaan.nl    Zeer uitgebreide artiestensite!

http://smartlappen.startkabel.nl/  Mooie links!!

http://muziek.pagina.nl/     Allemaal muziek pagina's

http://smartlappen.pagina.nl/     Allemaal linken naar smartlappen pagina's

 

Liedteksten

http://vif84-192.nijmegen.internl.net/users/R.Hiddinga/kids/liedjes.htm   Kinderliedjes

http://www.musicfrom.nl/songteksten/

http://home.wanadoo.nl/moman/liedjes.htm

 

 

 

 

 

Omhoog