ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.339.819 bezoekers 209 leden Log in

muizen: bosspitsmuis



Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wel en is uitgebreider. Daarnaast is de nieuwe website ook voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

Bosspitsmuis

 

De bosspitsmuis komt anders dan zijn naam doet vermoeden naast bossen ook in grote aantallen op weiden, akkers, moerassen en tuinen voor. Hij heeft een lange, spitse snuit. De ogen zijn opvallend klein, dit geldt ook voor de kleine ronde oortjes die vrijwel geheel in de vacht verborgen zijn. In de winter krijgt hij een dikkere vacht die donkerder van kleur is. Hij is zo`n 5 tot 8 cm. lang en zijn staart is ruim 6 cm.

De bosspitsmuis is dag en nacht actief. Met zijn snuit zoekt hij naar pissebedden, regenwormen, spinnen, slakken, jonge amfibiën en andere kleine diertjes. Ongeveer om de 2 uur houdt hij even rust, maar omdat hij erg veel energie verbruikt zal hij na 3 uur niet eten al van de honger sterven. Dagelijks eet hij zijn eigen gewicht (5 tot 14 gr.) aan voedsel.

De bosspitsmuis leeft een groot deel van zijn leven onder de grond of in donkere gebieden, zijn ogen zijn dan ook slecht ontwikkeld. Zijn reuk- en tastzintuigen daarin tegen zijn veel beter dan die van de mens.

Ze hebben een eigen territorium waarin ze geen soortgenoten dulden, alleen in de paartijd laat het mannetje een vrouwtje toe in zijn gebied. Wanneer twee bosspitsmuizen elkaar ontmoeten beginnen ze hard te piepen, vaak blijft het daarbij.

 

Omhoog