Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

291.250 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie


Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt. Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje* en ik zal het proberen te beantwoorden.
Veel kijkplezier!!! 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Een aapje van een kleindochter......


Aapjes voor de kleindochter die 8 jaar geworden is. De gebruikte mal is COL1399 de mal van de aapjes en de banaan. De basiskaart is een rode kaart van 13,5x13,5 cm. Daarop een gebroken witte oplegkaart naar het gelige toe van 12,5x12,5 cm. De kleur is niet zo goed te zien op de foto. Dan een stukje scrappapier uit eigen voorraad van 11,5x11,5 cm. Het strookje kraftkarton is 2,5 cm hoog en 13,5 cm breed. Het woordje Gefeliciteerd heb ik erop getypt met lettertype - Back to black bold demo -. Wil je het zelf opzoeken dan die laatste twee woordjes ook vermelden, want er is ook een Back to black die minder vet is en dan zijn de letters dunner. De woorden op het rode bordje zijn gestempeld met stempeltjes van Karen Joan. De banaantjes zitten bij de aapjes snijmallen en die heb ik uit geel gesneden en bewerkt met Distressinkt Vintage Photo.  

Dank u Juf......


Mijn dochter belde op met een vraagje van kleindochter. Of ik wilde helpen met een kaart te maken.  Ze had een kleinigheidje gekocht voor de juf want ze gaat nu naar groep 4. Dan moet er afscheid genomen worden van de oude juf en daar moest een kaart bij. Toen ze er was vroeg ik hoe wil je de kaart. Met een hart was het antwoord en geen roze want daar houd juf niet van. Juf houd van blauw. Oké, eerst een mooi scrappapiertje gezocht om het hart te snijden het is trouwens een craftable CR1351. Eigenlijk moest het nog een véél groter hart zijn maar dat had ik niet. Er moest als tekst Superjuf op en tulpen, ze had het al helemaal bedacht. Voor de basiskaart heb ik, uiteraard in overleg met mevrouw, zachtgeel gebruikt. Ik heb ooit eens vellen holografisch karton gekocht bij de Action in allerlei kleuren ook deze leuke kleur groen daar hebben we de letters van gesneden met een alfabet van Yvonne creations YCD10096. De tulpen zijn een creatable LR0401. Die moesten echt rood geen andere kleur en ze moest er zelf nog rode hartjes bijtekenen. Alle mallen bij elkaar gezocht en we zijn begonnen aan de kaart. Dat snijden moet ze dan zelf doen want dat vind ze geweldig. Ik houd de platen vast en zij draait aan de slinger van de Cuttlebug. Volgens de berichten vond de juf de kaart prachtig en zij hartstikke trots want ze was het enige kindje met een echte zelfgemaakte kaart. Ook al was die dan gemaakt samen met oma.

Apenstreken......


Onze enige kleinzoon, de benjamin ook nog eens, is vier jaar geworden en mag nu naar school. Een apenkopje is het wel en vol met streken. Ik heb deze snijmal al even in huis ik vond hem net zo leuk als de mal van de varkentjes. Eerst maar eens even op internet gekeken om inspiratie op te doen en toen aan de slag. De snijmal bestaat uit  verschillende onderdelen. Eerst de hele mal van de aap gesneden, die is zonder hoofd, het hoofd zonder de oren en de neus allemaal gesneden uit donkerbruin linnenkarton. Dan de andere mal van het hoofd met oren en ook de binnenkant van het snuitje uit lichtbeige linnenkarton. Dan alles in elkaar geplakt. Het hoofd is los dus die kan ik in allerlei standen op het lijfje plakken. Het scrappapier zijn grote resten die ik nog had liggen. Op het geblokte stuk was van harte al voorgedrukt dus dat scheelt weer een woord met de cuttlebug draaien anders wordt het zo druk op de kaart. De snijmallen zijn van Marianne design. Het aapje COL1399, de letters COL1397 en het cijfer COL1405. De cadeautjes zijn malletjes van Noordesign 6002-0350 gemaakt door Joy. De scrappapiertjes komen uit hetzelfde blokje van Action de kleurtjes zijn mooi op elkaar afgestemd. Voor de cadeautjes heb ik de kleuren karton even goed moeten zoeken want roze pakjes op een jongenskaart vind ik niet zo'n succes. Hoewel er roze in het scrappapier zit, met al de andere kleurtjes valt dat niet op. Het is alweer een leuke kaart geworden.

 

Een kaart met tulpen......


Ik had een leuk stukje scrappapier, een reststuk waar ik een kaart mee wilde maken. Ik heb een lichtgele kaart gepakt A5 formaat. Daar met een mal van Joy Noor design 6002-0456 een leuke rand in gemaakt en daar dat leuke stukje scrappapier onder geplakt. So far so good. En toen...... stukje scrappapier, lichtgele kaart met een leuk randje maar wat moet er nu op. Probleem. Van alles bedacht maar niks was leuk volgens mij dan. Geen inspiratie dus. Eerst maar een banner gesneden met een mal van Spellbinders S5-122 Shapebillities Ribbon. Dat zijn vier leuke banners in een verpakking en al meerdere keren gebruikt. De banner is lichtblauw scrappapier, want het donkerblauwe dat je ziet in het scrappapier glimt lichtblauw op als het licht erop valt. Een tekstje gesneden met een malletje van Crealies CLTS 01 fijne kleine malletjes. En nog was ik er niet uit. En opeens zag ik het. Tulpjes moesten het worden een bosje tulpjes. De mal is een creatable LR0401. De stelen met blad gesneden uit een rest scrappapier, deze bij elkaar gedaan en geplakt met Tackyglue tot er een bosje ontstond. Een strikje gemaakt met een glimtouwtje uit een opruiming van Avec bij Boekenvoordeel en dat ook erop geplakt. Vier tulpen gesneden, twee in de knop en twee die verder openstaan, uit wit satijnkarton. Hetzelfde karton als van de tekst. De embossing van de tulpjes bewerkt met een lichtgele stempelinkt in precies de goede kleur. Het bosje tulpenblad verhoogd op de kaart geplakt met foam en daarop de vier tulpen ook verhoogd bevestigd alles met foamtape van 0,5 en 1 mm. Echt een lieve kaart geworden.

Vintage huwelijk......


Met deze vintageplaatjes kun je zulke leuke kaarten maken zoals bv. deze huwelijkskaart voor een net gehuwd stel. De Mr. & Mrs. tekst is misschien te modern en of het in de jaren 30 ook al voorkwam weet ik niet maar het is een leuk detail. De snijmallen voor de tekst zijn van Marianne design COL1397. Deze vintagekaart en andere vintagekaarten heb ik allemaal op een aparte pagina gezet en is heel leuk om te bekijken dit is de link*

Bedankt en tot ziens!


Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtje in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Gastenboek

 
Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Gefelicitaart......


Voor onze kleindochter. 7 jaar is ze geworden en al een hele dame. De kaart is een grappige vind ik. Een aapje en een varken en voor beide is er een cupcake. Voor deze kaart heb ik verschilllende snijmallen gebruikt en voor de eerste keer een Dutch Doobadoo mal die ik heb overgekocht van iemand. Een 2e handsje dus maar niet minder leuk. Eerst maar eens de mal geknipt want snijden is niet echt mijn ding. De basis van kraft en daarop een stuk designpapier dezelfde vorm maar dan een slag kleiner, de randjes bewerkt met Distressinkt en dat op elkaar geplakt. Dan de mallen. Voor de aap en het varken COL1399 en COL1402 en allebei een feestmuts opgezet. Twee cupcakes gesneden met LR0341 en de embossing van zowel de cupcake als de vulling met stempelinkt bewerkt en daarop een grote plakparel bevestigd. Het standaard waar de kaart op staat, want het is een enkele kaart, is de CR1408. Dit zijn allemaal mallen van Marianne design. Dan met een mal van Nellie Snelen een zoute dropvorm gesneden met MFD021 van bijpassend designpapier en de buitenrand linnenkarton. Daarop zijn de cupcakjes geplakt. Een hartjesslinger van Joy mal 6002-078 en het aapje houdt de felicitatie vast. Het labeltje is een stempeltje van Eline Pellinkhof.

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Lid worden......

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken. 

*klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.

Er wordt hard aan gewerkt......Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart.

Hoera......


De kaart is voor onze tweede kleindochter die alweer 11 jaar wordt. Dan kun je niet meer afkomen met een kaart van Hello Kitty of iets anders kinderachtigs. De achtergrond van deze kaart is geëmbost met een mal met allerlei woorden voor felicitaties gedraaid door de cuttlebug. De achtergrond alleen al vond ze "hartstikke gaaf oma". Het plaatje komt uit een boekje waar allerlei plaatjes instaan wat te maken heeft met kermis en circus. Ik heb gekozen voor een plaatje met ballonnen dat daar ook instaat. De achtergrond met de tekst lijkt op een lucht met wolkjes maar als je het papier onbewerkt ziet zijn het bloemetjes maar daar is nu niets van terug te zien. Het plaatje is 3d opgewerkt. De letters hoera komen van een meerkleurig stickervel. 

Nog een zwemdiploma A......


Zo, onze derde kleindochter heeft ook haar eerste diploma gehaald. Welk diploma is goed zichtbaar aan de kaart die ik voor haar heb gemaakt. Als een speer ging ze door het water. Nu op voor haar B. Hopelijk gaat ze net als haar jongere nichtje door tot en met C. Het patroon komt uit de Hobbykrant een gratis krantje van F&F Cards met allerlei kaartvoorbeelden met een beschrijving dat volgens mij niet meer bestaat. Ik kom met zoeken op Google niet verder dan 6 terwijl ik nummer 7 ook heb staan op mijn computer. Maar goed, ik had dit patroon, de A, ergens staan. Maar vind het maar eens. Lang gezocht en gevonden. De A eerst geprint, het zijn 2 letters A een grote en een kleinere, op dun karton. Dit uitgeknipt, de grotere A overgetekend op een vel geel linnenkarton, gerild en dubbelgevouwen dit omdat de A moet kunen staan. De kleinere A op een velletje leuk scrappapier met vlindertjes overgetekend. Een kikker van de opkikkerknipvellen van Eline Pellinkhof uitgeknipt en de randjes bewerkt met groen kleurpotlood. Het rode randje op de gele basis A heb ik gemaakt met rood kleurpotlood. Alles geknipt, gesneden en op elkaar bevestigd. Het plaatje 3d bevestigd met kit en de tekst uit een restje rood gesneden met MD LR0220. 

 

Uiltjes kaart......


Hè hè, de kaart mag online. Onze oudste kleindochter is 12 jaar geworden. Aangezien ze wel eens een blikje werpt op mijn communitie moest de kaart nog even wachten. Ik ben er meer dan tevreden over. De basis is een kaart van kraftkarton 13,5x 13,5 cm. Daarop een oplegkaart van 12,8x12,8 cm. Ik heb de randjes van de basiskaart en het oplegkaartje met stempelinkt bewerkt de rest niet. Ik heb twee rechthoekjes gesneden één met een gegolft randje van scrappapier en één van rood karton voor het plaatje. Het plaatje van Eline's uiltjes uitgeknipt en bewerkt met een zacht tekenpotlood om de witte randjes te verdoezelen. Een vlaggenstrook gesneden met een mal van Marianne design LR0329 en twee ballonnen met COL1378. Het gebruikte scrappapier hiervoor is ook van Eline en lijkt verrassend veel op het bloemetje van het cadeautje op het plaatje. Het scrappapier voor de gegolfde rechthoek is volgens mij ooit gekocht bij Kruidvat. De embossing van de ballonnen met rode stempelinkt bewerkt. De tekst is CR1319 en daarvan ook de embossing bewerkt met stempelinkt. Het plaatje is met 3d kit opgewerkt. Voor de afwerking een strikje van een stukje twine voor de vlaggenlijn dat ik nog had liggen van een varkenskaartje, want daar moest ik maar één strikje voor gebruiken, en vier rode strassteentjes elk op een hoekje van het rode karton.

Omhoog