ZeelandNet

Internet

Vergelijk ADSL met internet van ZeelandNet

Ontdek waarom kabelinternet een verstandige keuze is

video RTL Nieuws

“..Volgens Spits heeft ADSL heeft z'n langste tijd gehad..”

RTL Nieuws - december 2009

Uw woning staat km af van de ADSL-verdeelcentrale *

Dit betekent dat u met ADSL hooguit Mbps kunt halen

[ Ontdek waarom ]

Bij internet via ADSL is de afstand tot de ADSL-verdeelcentrale bepalend welke internetsnelheid u werkelijk haalt. Hoe verder u van de verdeelcentrale afwoont, hoe zwakker het signaal. Zo kan het gebeuren dat u slechts een fractie van de snelheid overhoudt, die uw ADSL-provider u belooft. En het duurt dus langer voordat een film gedownload is, of een foto geupload is.

Dat kan beter. Omdat internet van ZeelandNet via de tv-kabel gaat, is de snelheid veel hoger en het signaal constanter dan bij ADSL. Deze kabel heeft geen last van de afstand tot de verdeelcentrale. Stap dus snel over en krijg de verbinding waarvoor u betaalt.

De maximale snelheid die u met ADSL kunt behalen is 20 Mb/sec. Is de afstand tussen uw woning en de verdeelcentrale meer dan 2km, dan houdt u minder dan de helft van uw beloofde snelheid over.

[Sluit]

De afstand tussen uw woning en de dichstbijzijnde ADSL-centrale wordt berekend via de kortste route via de weg (dus niet hemelsbreed) omdat kabels meestal dezelfde route afleggen als straten en wegen. U kunt aan deze berekening echter geen rechten ontlenen. De afstand geldt enkel en alleen als een indicatie.

Meet uw werkelijke internetsnelheid:
Doe de speedtest »

Via het stabiele Zeeuwse kabelnetwerk kunnen we u razendsnel internet aanbieden tot wel 200 Mb per seconde. Dat is tot 4x sneller dan ADSL! De feiten spreken voor zich: Internet via de kabel is meetbaar beter.Consumentenbond: kabel is aanzienlijk voordeliger

Onderzoek van de Consumentenbond heeft aangetoond dat internet via de kabel aanzienlijk voordeliger is dan internet door middel van ADSL. Gekeken werd naar abonnementen met een beloofde snelheid van ongeveer 20 Mbit/s. Het blijkt dat Kabelproviders gemiddeld 80% van deze beloofde snelheid leveren. Dit in tegenstelling tot de diverse ADSL-aanbieders, die gemiddeld niet verder kwamen dan 50% van de beloofde snelheid.Kabelinternet is sneller

Uit onderzoek, uitgevoerd door iPingTest in opdracht van NLkabel, is gebleken dat kabelinternet inmiddels ruim drie keer sneller is dan internet via ADSL.

Kabelinternet steeg binnen een jaar met meer dan 200% van gemiddeld 9,5 Mb per seconde naar gemiddeld 22,2 Mb per seconde.

(Dit terwijl ADSL in de laatste twaalf maanden weinig tot geen verhoging liet zien van de gemiddelde downloadsnelheid)

statistiek adsl vs kabel

Naast een significante toename van de downloadsnelheden bleek uit het onderzoek dat de uploadsnelheden via de kabel ADSL ook ver achter zich laten liggen. Nu kun je nog sneller al je foto's en filmpjes uploaden. Er is dus geen enkele reden meer om niet over te stappen naar ZeelandNet!Vergelijk zelf met ADSL

ZeelandNet ADSL
Snelheid onafhankelijk van afstand tot wijkcentrale
 
 
Supersnel internet
 
 
Maximale downloadsnelheid
200 Mb
40 Mb
Maximale uploadsnelheid
10 Mb
4 Mb

Werkelijke snelheid ADSL

Ontdek welke snelheid u op uw adres met ADSL maximaal kunt behalen:

Internet Basis

Download3 Mbps

Upload1 Mbps

Internet Midi

Download15 Mbps

Upload2 Mbps

Internet Premium

Download60 Mbps

Upload6 Mbps

Internet Super

Download160 Mbps

Upload10 Mbps

Internet Extreem

Download200 Mbps

Upload10 Mbps